NULL Motilokal.com - Prishtinë

Prishtinë, Kosovë

Moti i përditësuar orë pas ore.

Temperatura

13 °C

Shpejtësia e erës

3.7 m/s

Lagështia e ajrit

47.2 %

Lindja/Perendimi

6:20 - 18:37

Prishtinë, Kosovë

Moti i përditësuar orë pas ore.

Temperatura

13 °C

Shpejtësia e erës

3.7 m/s

Lagështia e ajrit

47.2 %

Lindja/Perendimi

6:20 - 18:37

Sot / 19 Shtator

12:00

18:00

00:00

Pjesërisht me re

21 °C

2 m/s

Pothuajse i kthjellët

20 °C

3.6 m/s

Pothuajse i kthjellët

13 °C

2.1 m/s

Më shumë detaje

E diel / 20 Shtator

06:00

12:00

18:00

00:00

Pjesërisht me re

11 °C

1.7 m/s

Pothuajse i kthjellët

23 °C

0.8 m/s

I kthjellët

21 °C

3 m/s

I kthjellët

14 °C

2.2 m/s

Prishtine

Prishtina (trajta e pashquar Prishtinë) është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Kosovës. Qyteti është bashkësi dhe kryeqendra e Qarkut të Prishtinës. Bashkia e Prishtinës ka një popullsi prej 198 200 banorësh sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2011. Toponomastika ende nuk e ka shpjeguar prejardhjen e emrit Prishtinë. Ekzistojnë disa hipoteza të bazuara në etimologji, por që nuk hedhin dritë përfundimtare në këtë çështje. Ekzistojnë disa supozime që mbështeten në burimin ilir të fjalës, apo në atë latin (pristinus – e dikurshme).